5 juli 2016
Vertrouwen in de aankoopmakelaar

‘’Wij geloven dusdanig in onze toegevoegde waarde als aankoopmakelaar dat wij jou de vrijheid over onze opdracht durven te geven’’

Klinkt leuk, maar bedoelen wij hier nou precies mee? In Groningen is het gebruikelijk dat je een aankoopmakelaar inschakelt voor het gehele aankoopproces van A tot Z. Hiervoor teken je samen met de makelaar een opdracht tot dienstverlening waarin je contractueel verbonden blijft tot de koop gesloten is!

Contractuele verbondenheid, dit klinkt erg zwaar en beladen…. Wat nou als je niet tevreden bent over de dienstverlening van de betreffende makelaar en de samenwerking niet meer optimaal is? Het beste kun je het gesprek aangaan met de makelaar om de onvrede te uiten, in veel gevallen komen jullie er samen uit en kan de samenwerking op een prettige manier worden voorgezet.

Als het echt niet meer gaat kun je de opdracht beëindigen, over het algemeen worden de gemaakte aankoopkosten van de aankoopmakelaar in rekening gebracht richting klant. Deze kosten kunnen fors oplopen en uiteindelijk heb je flink moeten betalen en er is geen woning aangekocht, deze situatie kent alleen maar verliezers.

Wij denken dat dit, tezamen met de kosten de voornaamste reden is dat 75% van de Groningers zelfstandig een woning aankopen, niet zo zeer omdat de consument denkt dat ze het zelf prima kunnen maar te meer omdat je een contract aangaat met een makelaar waar je weinig tot geen ervaring mee hebt. Daarnaast heb je als koper vaak geen idee wat nou precies de toegevoegde waarde is van een aankoopmakelaar en dit met de vaak onvoorziene makelaarskosten geeft nogal wat onzekerheden.

Je komt pas meer te weten over de kwaliteit van dienstverlening en de toegevoegde waarde van de makelaar op het moment dat je de eerste woning hebt bekeken. Hiervoor heb je echter wel een opdracht bij de makelaar moeten tekenen en zit je ongeacht de uitkomt vast aan deze makelaar.

De Groninger makelaars zijn de afgelopen jaren wel iets transparanter in hun tarieven, maar er is maar een handjevol makelaars waarbij je vooraf ECHT weet wat het kost om een woning te kopen. Van dit selecte groepje Groninger makelaars is er maar één waarbij jij baas over de opdracht en de kosten bent en dat is uiteraard bij Slim Makelaardij!   

Na 6 jaar transparantie en volledige openheid van onze tarieven willen wij ons nog meer onderscheiden in de markt, je kunt ons nu ook voor € 100,- inclusief BTW meenemen om te KIJKEN naar je droomwoning!, zonder langdurige verplichtingen, opstartkosten, intrekkingskosten of andere zaken waar jij je niet prettig bij voelt. Uniek in Groningen, made by Slim! Makelaardij

Hoe werkt dit precies?

We maken graag even kennis met je om je wensen in kaart te brengen, vervolgens gaan we een samenwerking aan in deeldiensten op basis van jouw ervaringen met ons. Hierin is het aankoopproces gesplitst in 3 onderdelen met ieder een eigen tarief. Je kan dus per onderdeel beoordelen of je verder met ons wil of niet. Op deze wijze blijf jij baas over de opdracht en de kosten, je kunt immers op elk gewenst moment afscheid van ons nemen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat je het hele aankoopproces met ons zal doen omdat wij oprecht geloven in onze toegevoegde waarde als aankoopmakelaar. Dat is zakendoen met oprecht wederzijds vertrouwen, wel zo slim!
KIJKEN = wij laten jou zien wat we waard zijn!

We beginnen met KIJKEN, tijdens het kijken kun je kennismaken met de aankoopmakelaar tijdens de bezichtiging. Zie dit als een soort proefrit, bevalt het dan gaan we verder naar bieden. Bevalt het niet dan nemen we afscheid van elkaar zonder verplichtingen. De kosten voor kijken bedragen € 100,- per woning. Hiervoor tekenen we samen een opdracht, maar als je na het kijken besluit om zelfstandig verder te gaan dan kun je afscheid van ons nemen zonder aanvullende kosten. Wij brengen dan alleen € 100,- voor één keer kijken in rekening. Je zit dus nergens aan vast!

BIEDEN = vertrouwen hebben in onze toegevoegde waarde!

Tijdens het kijken heb je kennis met ons mogen maken tijdens de eerste bezichtiging, je hebt gemerkt wat wij voor jou kunnen betekenen en als de woning bevalt dan mag je ons vragen om een bieding voor jou op te starten. De aankoopmakelaar van Slim! zal kritisch naar de woning gaan kijken, recent verkochte woningen vergelijken, de voor en nadelen van deze woning in kaart brengen en onderzoek gaan doen naar onze concurrentiepositie. Nadat wij alles in kaart hebben gebracht kunnen wij jou adviseren over het bod wat we het beste kunnen doen. Na onderling overleg en akkoord van jou zal contact worden gelegd met de verkopende partij om het bod neer te leggen. De kosten voor bieden bedragen € 250,- per woning    

KOPEN = succesvol je droomwoning kopen met ons!

Als kijken en bieden succesvol zijn verlopen en de verkopende partij is akkoord gegaan met ons voorstel dan ben je officieel koper. Op dat moment kun jij bezig gaan om de hypotheek te regelen, hierin kun je gebruik maken van ons netwerk. Wij zullen de koopakte controleren en waar nodig aanpassen. Tevens kan een bouwkundig onderzoek worden uitgevoerd als dit nodig blijkt te zijn. Daarnaast kan worden onderhandeld over eventuele overname van boedel en andere zaken. Op de dag van overdracht zal samen met jou de inspectie van de gekochte woning en de overdracht bij de notaris plaatsvinden. Gefeliciteerd!, je bent officieel eigenaar van woning. Bij een succesvolle koop brengen wij pas onze courtage in rekening, voor een woning tot € 200.000,- rekenen wij € 900,- totaal. Indien je door omstandigheden de woning niet kunt kopen dan brengen wij dit bedrag niet in rekening NO CURE NO PAY!

Wij hanteren maar één spelregel, vertrouw jij het ons toe om te bieden dan gaan we ook samen kopen. Uiteraard beloon je ons alleen voor onze inzet als de koop succesvol is verlopen. Geen verassingen achteraf, wel zo prettig!

Op deze wijze kun je dus stapsgewijs kennis maken met ons als aankoopmakelaar, volledig transparant, zonder risico’s, met grip op de kosten en met een goed gevoel!

Wij hopen je snel te mogen ontmoeten!


Slim! makelaardij, dé aankoopmakelaar op basis van vertrouwen!

29 september 2016
Lees meer »

Zoals je weet staat het open huis aanstaande zaterdag weer op de agenda. De perfecte...

29 september 2016
Lees meer »
Dress Red Day 2016!

Dagelijks sterven er 56 vrouwen aan hart- en vaatziekten.

5 juli 2016
Lees meer »
Tweede woning kopen!

De makelaars van Slim! Makelaardij in Groningen komen regelmatig kopers tegen die graag een tweede...